ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Παρουσία υποψηφίων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στις γιορτές Σουλίου


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
                                        

Δελτίο Τύπου                                29/5/2012

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με τους υποψήφιους βουλευτές Κάτση Μάριο και Τσακίρη Αστυρόπη παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις του τριημέρου 25-27/5/2012 που διοργάνωσε για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Σουλίου. Συγκεκριμένα το Σάββατο 26/5 παρακολούθησαν στην Παραμυθιά την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Γ. Καραμπελιά «Συνωστισμένες στο Ζάλογγο» που απαντά στην λανθασμένη προσέγγιση ιστορικών γεγονότων που φτάνει στα όρια της αποδόμησης της ταυτότητας των Σουλιωτών και των μακροχρόνιων ένοπλων αγώνων τους απέναντι στον Αλήπασα και στους οθωμανούς της προεπαναστατικής περιόδου. Στη συνέχεια παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη, με συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων του Φιλοπρόοδου Ομίλου της Παραμυθιάς, του Καρβουναρίου, των Βλάχων Θεσπρωτίας καθώς και άλλων από το Μεσολόγγι, Αμύνταιο και Κόνιτσα.
Την επόμενη ημέρα Κυριακή πρωί 27/5 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας παρακολούθησε την κορύφωση των εκδηλώσεων στον ιστορικό χώρο του Σουλίου με την κατάθεση στεφάνου και την προσφώνηση των φαρών των Σουλιωτών που έχουν δώσει το αίμα τους στους μακροχρόνιους ένοπλους αγώνες του έθνους μας για ελευθερία. Η συνεχής βροχόπτωση δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου καθώς και τα καλλιτεχνικά  δρώμενα. Για πρώτη φορά όμως πραγματοποιήθηκε ο ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών με την συμμετοχή 70 αθλητών (μέσα σε αυτούς και 12  γυναίκες).
Μετά την εκδήλωση το κλιμάκιο περιόδευσε στο Μορφάτι και συνομίλησε με πολίτες και νεολαίους που του εξέφρασαν την στήριξη τους μια και διαβλέπουν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τον μοναδικό δρόμο ελπίδας που οδηγεί στην έξοδο της χώρας από την κρίση με την κοινωνία αξιοπρεπή και όρθια.   

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖA-ΕΚΜ Θεσπρωτίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


                  Ηγουμενίτσα 28/5/2012

Ο λαός της Ελλάδας στις εκλογές της 6ης Μαΐου κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στα κόμματα των μνημονίων, στους αρχιμάστορες της κοινωνικής καταστροφής, της ανεργίας και της ερήμωσης της υπαίθρου.  Ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε κύρια δύναμη αντίστασης και αλλαγής πορείας. Έκανε ένα πρώτο βήμα για να αποτινάξει ο τόπος τη δικτατορία των δανειστών, για την απομάκρυνση από την εξουσία των πιστών υπηρετών τους. Για να διασωθεί το κοινωνικό κράτος, για να μπει τέλος στην κατρακύλα της οικονομίας και στη γιγάντωση της ανεργίας.
Στη νίκη αυτή συνέβαλε σημαντικά και ο λαός της Θεσπρωτίας, πολλαπλασιάζοντας τα ποσοστά της αριστεράς και τριπλασιάζοντας τοπικά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Τώρα έχουμε μπροστά μας την ολοκλήρωση της νίκης στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την ανάδειξή του σε πρώτο κόμμα, ώστε να αποτελέσει πυρήνα για τη συγκρότηση ισχυρής κυβέρνησης όλων των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων, μόνη ελπίδα για διέξοδο από τη βαθιά κρίση που διέρχεται ο λαός και η χώρα.
O ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας θα δώσει και τη νέα εκλογική μάχη με τους ίδιους υποψήφιους όπως αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 23/5/2012 δείχνοντας εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που συγκρότησαν το ψηφοδέλτιο μας και σεβαμό σε όλους εκείνους που μας ψήφισαν.
Οι υποψήφιοι και η Εκλογική Επιτροπή του Νομού μας θα δώσουμε με αισιοδοξία την νέα εκλογική μάχη με στόχο πια την πρώτη θέση, μια ο κόσμος μας ωθεί να ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που ξεκίνησε όταν οι εκλογικές δυνάμεις μας στην περιοχή ήταν πολύ μικρότερες από τις σημερινές. Ο αγώνας μας δεν είναι εύκολος. Καλούμε σε συστράτευση όλους τους ανθρώπους με καλή θέληση. Έχουμε ανάγκη την πρωτοβουλία τους και τη δραστήρια συμμετοχή τους. Τους καλούμε να βοηθήσουν στην αποφασιστική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη δουλειά τους, στο σπίτι, στο καφενείο, στις πλατείες, στο δρόμο. Τους καλούμε να συμμετέχουν ενεργά στις επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που συγκροτούνται παντού, στο νέο κίνημα ανατροπής και ελπίδας που γεννιέται.
Έχουμε μπροστά μας σημαντικές δυσκολίες :
Την ομοβροντία των ποικίλων υποστηρικτών του μνημονίου ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Την κατασυκοφάντηση και διαστρέβλωση των προτάσεων, των ιδεών και των στόχων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Το πόλεμο των περισσότερων ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, καναλιών και εφημερίδων.
Το πολιτικό χρήμα που ρέει άφθονο υπέρ συγκεκριμένων κομμάτων και υποψηφίων.
Τους απαντάμε :
        Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς μνημόνιο σε μια Ευρώπη των εργαζομένων, που να σέβεται τους λαούς της.
        Θέλουμε μια κυβέρνηση που να αναγκάσει τους κυρίαρχους της ΕΕ σε αλλαγή πολιτικής. Να βάλει τέλος στη καταλήστευση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και βιοτεχνών. Να πληρώσουν οι πραγματικά πλούσιοι, οι τραπεζίτες και οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.
        Αναδεικνύουμε το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πρώτο κόμμα, καρδιά μιας καινούριας κυβέρνησης συνεργασίας, υπόλογης στον ελληνικό λαό και όχι στους δανειστές και  εγχώριους υποστηρικτές τους.
        Δυναμώνουμε το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Θεσπρωτία, προσβλέπουμε στην κατάκτηση της βουλευτικής έδρας, στέλνουμε μήνυμα ενότητας της Αριστεράς, όλων των λαϊκών δημοκρατικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων.
        Ενισχύουμε οικονομικά το ΣΥΡΙΖΑ, όσοι μπορούμε, για να τα βγάλει πέρα με τις στοιχειώδεις προεκλογικές δαπάνες.
        Ξοδεύουμε γενναιόδωρα τον ελεύθερο χρόνο μας για να φθάσει το μήνυμα μιας μεγάλης νίκης παντού, σε κάθε καλόπιστο άνθρωπο ανεξάρτητα από ιδεολογίες και παλιότερες κομματικές τοποθετήσεις.
        Πολιτευόμαστε έντιμα, δημοκρατικά, υπεύθυνα, ειρηνικά, με πειστικότητα. Απαντάμε ψύχραιμα στις προκλήσεις. Ενώνουμε τους ανθρώπους.
Ετοιμαζόμαστε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο, βήμα – βήμα μέρα με τη μέρα.         

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Συνέλευση μελών και φίλων ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας την Κυριακή 26/5 και ώρα 19:00 στο "Πάνθεον"


Συντρόφισσες και σύντροφοι, Φίλες και φίλοι, 
Βρισκόμαστε αύριο (Κυριακή) απόγευμα στις 7:00μμ στο "Πάνθεον" για να προγραμματίσουμε τον νέο προεκλογικό αγώνα. Καλούμαστε να καταθέσουμε τις αγωνίες, τις διαθεσιμότητες  και τις προτάσεις μας για τις επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιούνη. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά συγκρότηση, τεκμηρίωση, δράση, χαμαλίκι... και χρήματα (όσοι μπορούν και δεν έδωσαν πρόσφατα ) !
 
Από τις εκδηλώσεις και συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά την 6η Μάη αλλά και από την καθημερινή κίνηση των μελών του, διαπιστώνουμε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει γύρω του ένα κοινωνικό ρεύμα το οποίο ζητάει έκφραση αλλά και τη συμμετοχή στο εγχείρημα μας. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερες απαιτήσεις από όλους μας .

Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω, να είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για :
1)     Οργάνωση κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης για να γίνει σχετικό αίτημα για ομιλητή.
2)     Θα συζητήσουμε αν θα επιδιώξουμε την οργάνωση ομιλίας ή συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στους 3 μεγάλους Δήμους ή όπου αλλού κριθεί αυτό απαραίτητο, ώστε να μπορεί να συμμετάσχει και να μιλήσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.
3)     Προσπαθούμε να έρθουμε σε απαφή με το γραφείο του Προέδρου για να προγραμματίσουμε επίσκεψη του στην περιοχή μας.
4)     Δίνουμε διαθεσιμότητες για κάποια σταθερά σημεία (περίπτερα, τραπεζάκια, εκλογικά κέντρα) που να λειτουργούν όσο είναι δυνατόν σε καθορισμένες ώρες, καθώς πολύς κόσμος μας αναζητά κι έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να μας βρει.
5)     Συζητάμε για τις περιοδείες και δηλώνουμε διαθεσιμότητες. Η εκλογική επιτροπή θα παρουσιάσει τον προτεινόμενο προγραμματισμό και όποιος/α θέλει επιλέγει που θέλει να βοηθήσει.
6)     Υπάρχει ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ κι επιπλέον η οικονομική συμβολή αποτελεί μια πολιτική πράξη υποστήριξης. Συζητάμε αν σε κάποια δραστηριότητα μας, μπορούμε να την προωθήσουμε, έχοντας μαζί μας ένα κουτί οικονομικής ενίσχυσης.
7)     Από τώρα δηλώνουμε διαθεσιμότητες για το κρίσιμο θέμα των εκλογικών αντιπροσώπων για τις εκλογές της 17ης Ιούνη.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και στις συμβάσεις των εργαζόμενων σε αυτό

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με πανελλαδική αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι»

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ από τους Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β΄ Αθήνας, Σπύρο Τζόκα, Θοδωρή Γκοτσόπουλο και Νίκο Σακούτη, μέλη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μάρκο Μπασιούκα και Γιώργο Χαρίση από το εργατικό του ΣΥΡΙΖΑ και Φώτη Χρυσικό από το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν με πανελλαδική αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι».
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αλληλεγγύη και την στήριξή της στον αγώνα των 4000 εργαζομένων στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» για τη διασφάλιση της εργασίας τους και μετά τις 30/6/2012 που τελειώνει αυτό το πρόγραμμα και οι συμβάσεις τους και κινδυνεύουν να χάσουν την απασχόλησή τους καθώς και την κοινωνική στήριξη 130.000 ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ, που υπάγονται σʼ αυτό το πρόγραμμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει η Υπηρεσιακή κυβέρνηση στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για ομαλή πορεία προς τις εκλογές να αξιοποιήσει τα πολιτικά και νομικά εργαλεία που διαθέτει, ώστε να δώσει παράταση στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και στις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σʼ αυτά.
Παράλληλα η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να δώσει εντολή για την πληρωμή των εργαζομένων που καθυστερεί για 6 μήνες για λόγους γραφειοκρατίας αλλά και κρατικής αδιαφορίας.
Τα δύο αυτά προβλήματα πρέπει  να λυθούν άμεσα για να μην έχουμε και νέα κατάρρευση τμημάτων του κοινωνικού κράτους και της απασχόλησης. Οριστικά θα λυθούν με την ανατροπή των εφαρμοζόμενων βάρβαρων και αντικοινωνικών μνημονιακών πολιτικών και με μια άλλη πολιτική από κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα δίνει προτεραιότητα στην αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και στην πλήρη και σταθερή απασχόληση.
To Γραφείο Τύπου

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σήμερα 23/5 και ώρα 19:00 όλοι στο "Πάνθεον"

Συντρόφισσες και σύντροφοι, Φίλες και φίλοι, 
Βρισκόμαστε σήμερα (Τετάρτη) απόγευμα στις 7:00 στο "Πάνθεον" για να προγραμματίσουμε τον νέο προεκλογικό αγώνα. Καλούμαστε να καταθέσουμε τις αγωνίες, τις διαθεσιμότητες  και τις προτάσεις μας για τις επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιούνη. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά συγκρότηση, τεκμηρίωση, δράση, χαμαλίκι... και χρήματα βεβαίως, βεβαίως!

Παρακάτω παραθέτουμε την πρόσφατη σχετική απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ (20/05/2012)

Η  Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ χαιρετίζει  τους  πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, που παρά τους ωμούς εκβιασμούς, τα πλαστά διλλήματα και την κατευθυνόμενη κινδυνολογία,  επέλεξαν την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αναδεικνύοντας  τον σε δεύτερη δύναμη πολλαπλασιάζοντας την εκλογική του δύναμη. Ο ελληνικός λαός έστειλε ένα σαφές μήνυμα κατά των μνημονίων,  των πολιτικών λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής και αποδιάρθωσε το σάπιο πολιτικό σύστημα του δικομματισμού. Η χώρα μπαίνει σε μια νέα φάση  μεγάλων αλλαγών.
2. Ο  ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ  αποτελεί πια πρωταγωνιστική δύναμη στην ελληνική κοινωνία, με ενισχυμένο κύρος και παρουσία. Η  αυξημένη  επιρροή του τον έχει μετατρέψει σε ένα μαζικό, λαϊκό κίνημα  με μεγάλη ανταπόκριση στα λαϊκά στρώματα, την εργατική τάξη, τους ανέργους, τα μεσαία στρώματα των πόλεων και της περιφέρειας τη νεολαία, τις γυναίκες. Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που ψήφιζαν άλλα κόμματα εμπιστεύτηκαν τον Συριζα διότι άσκησε την πιο αποφασιστική αντιπολίτευση, ήταν μέσα στους αγώνες του λαού, ήταν και είναι η πιο αποτελεσματική  αντιμνημονιακή-αντινεοφιλελεύθερη δύναμη με ένα ριζοσπαστικό- ανατρεπτικό πρόγραμμα. Κυρίως εμπνεύστηκαν από την ενωτική του πολιτική προς τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς και διότι πρόβαλλε με ένταση  και επιμονή την πρόταση διακυβέρνησης της αριστεράς. Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτών των πολιτών είναι μεγάλη.
3. Ο ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, συνεπής στις δεσμεύσεις του,  προσπάθησε μετά τις εκλογές να συμβάλει στην  αντιμετώπιση του προβλήματος διακυβέρνησης της χώρας με στόχο την προώθηση της κυβέρνησης της αριστεράς. Οι συσχετισμοί αλλά και η άρνηση άλλων αριστερών δυνάμεων  δεν επέτρεψαν την υλοποίηση αυτής της λύσης .Προσπάθησε επίσης να δημιουργήσει τις προγραμματικές προϋποθέσεις  για μια μεταβατική κυβέρνηση ευρύτερης επιρροής με επίκεντρο την Αριστερά που όμως θα είχε τον στόχο της   αλλαγής της πορείας υποταγής στο μνημόνιο ,πράγμα που προϋπέθετε την έμπρακτη μεταστροφή άλλων δυνάμεων. Η προσπάθεια όμως του πολιτικού κατεστημένου στη χώρα μας,  ήταν να  αλλοιώσει την θέληση του λαού  και να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ  σε μια κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου,  καθιστώντας τον, έτσι,  ως  μια ακόμη  αναξιόπιστη δύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ  κράτησε στάση συνέπειας  στις προεκλογικές του δεσμεύσεις .Η επιμονή  στην  διαμόρφωση  λύσεων έξω από την θέληση του λαού και  αδυναμία του συστήματος να δώσει λύση οδήγησε σε νέες εκλογές.
4. Η ήττα του νεοφιλελεύθερου και μνημονιακού δικομματισμού προκάλεσε αμηχανία στο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της χώρας  και ανησυχία  στην  ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ. Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ και η ανοδική δυναμική που αναπτύσσει  έχουν  προκαλέσει μια  συστημική αντίδραση  με μια βρώμικη επίθεση   που συνδυάζει το ψεύδος, τη διαστρέβλωση την παραπληροφόρηση με ωμούς εκβιασμούς στο εκλογικό σώμα .Η νέα προεκλογική περίοδος θα είναι    πρωτοφανής  όσον αφορά την έκταση και την ένταση της πίεσης στους έλληνες πολίτες. Η πορεία  όμως για την απαλλαγή της χώρας  από τις καταστροφικές  νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων δεν μπορεί να ανακοπεί. Το νέο κλίμα που παρατηρείται στην Ευρώπη  παρά την σκλήρυνση που επιδεικνύουν οι δυνάμεις της συντήρησης ,με αφορμή και αιτία την  δυναμική εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ , δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις  αλλαγών στην κλίμακα της Ευρώπης. Αυτός ο δρόμος θα επιταχυνθεί  αν  ενισχυθεί ακόμη περισσότερο  η αριστερά και  ενταθούν οι αγώνες  στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
5. Το βήμα  που έκανε ο ελληνικός λαός  πρέπει να ολοκληρωθεί στις εκλογές της 17/6.
Ο εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ είναι  να κερδίσει την πρώτη θέση με σημαντική αύξηση ποσοστού και εδρών που θα του επιτρέψει  να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με επίκεντρο τις δυνάμεις της αριστεράς ,στηριγμένης σους αγώνες του λαού. Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτείται  η αντίκρουση της χυδαίας επίθεσης των δυνάμεων του μνημονίου και η προβολή με πειστικό τρόπο της εναλλακτικής πρότασης  της ριζοσπαστικής αριστεράς. Η   στρατηγική μας  βασίζεται στην διατήρηση της υπαρκτής διαχωριστικής γραμμής  που χωρίζει τις μνημονιακές από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις  και η ανάγκη ακύρωσης των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών από τα αριστερά . Η κοινωνία πρέπει να σταθεί όρθια στην κρίση ,η οικονομία πρέπει να μπει σε μια τροχιά  ενός νέου τύπου προοδευτικής  οικονομικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον  και η δημοκρατία πρέπει να κατισχύσει των αγορών. Τα διλλήματα ευρώ  ή δραχμή καθώς και οι εμφυλιοπολεμικού χαραχτήρα  διαχωρισμοί αριστεράς –δεξιάς  που θέλει να  προωθήσει  ο κος Σαμαράς είναι παραπλανητικοί και στοχεύουν   στην απόκρυψη της ακόμη μεγαλύτερης μετατόπισης της ΝΔ στο νεοφιλελευθερισμό και νεοσυντηρητισμό.  .
6. Ο νέος κοινωνικός Συριζα  που εκφράστηκε εκλογικά πρέπει να μετασχηματιστεί σε ένα  πολιτικό δυναμικό με συνοχή και διάρκεια  και πρέπει να δώσει δείγματα  γραφής με ένα νέο τύπο  μαζικής οργάνωσης και με  συλλογικά σχήματα παραγωγής πολιτικής και ιδεολογίας. Η μορφή της οργανωτικής συγκρότησης  είναι ένα μεγάλο ζήτημα  που  θα απασχολήσει  τις οργανωμένες μας δυνάμεις μετά τις εκλογές .
 Ο ΣΥΝ  χαιρετίζει  τα μέλη και τα στελέχη του  που έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη, τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ που με ενωτικό τρόπο  ανάπτυξαν την εκλογική δουλειά, τον κόσμο που συσπειρώθηκε και ενεργοποιήθηκε  με κάθε  μορφή στην εκλογική μάχη  και τους καλεί να συνεχίσουν   με ακόμη μεγαλύτερη ορμή, να πυκνώσουν τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, να διατηρήσουν αυτή τη μεγάλη συσπείρωση στην δράση  και να δώσουν με επιτυχία  τη μάχη   ώστε να ολοκληρωθεί το θετικό βήμα στις 17-6.
 Οι στόχοι είναι: το καλύτερο  δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα για την αριστερά, το άνοιγμα του δρόμου για μια νέα μορφή εξουσίας με την ενότητα του λαού  που  θα ακυρώσει  το μοντέλο κοινωνικής καταστροφής, οικονομικής παρακμής και εξάρτησης που προβάλλουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η  πολιτική απομόνωση και η μεγάλη συρρίκνωση  της φασιστικής ομάδας Χρυσής Αυγής που αναδείχτηκε στη βουλή .
Καλούμε τον ελληνικό λαό  να ακυρώσει τα σχέδια εκφοβισμού και χειραγώγησης του. Η ελπίδα μπορεί να κερδίσει το φόβο και η κοινωνία μπορεί να βαδίσει  μπροστά και αριστερά.
 
Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού


Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Οι επαπειλούμενες ημέρες της αποκάλυψης τελικά δεν ήρθαν ποτέ…


Άρθρο του Θανάση Χ. Θεοδώρου, Κοινωνιολόγου  12/5/2012
(O Θανάσης Θεοδώρου ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας στον Παραπόταμο)

Ξημέρωσαν οι πρώτες μετεκλογικές ημέρες με την αριστερά αδιαμφισβήτητο νικητή της εκλογικής αναμέτρησης και ακόμη δεν οδηγηθήκαμε στην καταστροφή όπως μας τόση ζέση μας προειδοποιούσαν.
Ανοίγω με αγωνία το παράθυρο του σπιτιού μου και ανακαλύπτω έκπληκτος ότι τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να κυκλοφορούν στους δρόμους, οι άνθρωποι εξακολουθούν να πηγαίνουν στις δουλειές τους (όσοι ακόμη έχουν αυτή τη δυνατότητα) ενώ ενημερώθηκα ότι ακόμα και οι τράπεζες λειτουργούν κανονικά...
Σε αντίθεση προς τα καταστροφολογικά σενάρια των κυρίαρχων Μέσων Ενημέρωσης και των πρώην «μεγάλων κομμάτων», το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Ανατροπή στην Ελλάδα. Μήνυμα στην Ευρώπη» συμπυκνώνει ίσως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο πολιτικό σκηνικό.
Οι αυστηροί Γερμανοί δήλωσαν ότι σέβονται κάθε δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού και τηρούν στάση αναμονής. Οι δανειακές μας υποχρεώσεις οδεύουν προς πάγωμα μέχρι να καταλήξουμε σε κυβέρνηση, η νίκη Ολάντ σε συνδυασμό με την άνοδο της αριστεράς στην Ελλάδα προμηνύει ριζικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Οικονομική πολιτική, το ΔΝΤ αμφισβητεί το ίδιο του το πρόγραμμα, ο ξένος τύπος «ανακαλύπτει» ότι τα από τον ίδιο εξισωμένα άκρα του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής δεν είναι οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί μια αναδυόμενη πολιτική προσωπικότητα μιας άλλης πολιτικής πρότασης για την Ευρώπη της κρίσης.
Το «αδύνατο» της αριστερής διακυβέρνησης και μια άλλης πολιτικής πρότασης που προτάσσει την προτεραιότητα των λαών και την πρωτοκαθεδρία της πολιτικής έναντι της δικτατορίας των αγορών έχει σχεδόν πάψει να λοιδορείται.
Ο ελληνικό λαός για μια ακόμη φορά στην πολιτική του ιστορία εξέπληξε τους πάντες. Τόλμησε κόντρα σε τρομολαγνικά παπαγαλάκια και εκβιαστικές φαμφάρες των μέχρι πρότινος κυρίαρχων, να αντισταθεί και έχουν τρομοκρατηθεί.
Με σύνεση, σοβαρότητα και πίστη στις προτάσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να τιμήσει την εμπιστοσύνη και την εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός για μια κυβέρνηση της αριστεράς, για την επαναφορά της ελπίδας και του οράματος μιας δικαιότερης κοινωνίας, για κοινωνική προστασία και αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος, για μιαν άλλη Ευρώπη εκείνη των λαών και της αλληλεγγύης.
Σε αντίθεση προς τις παραδοσιακά κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχώρισε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση διότι αντιλήφθηκε τα προβλήματα και τις αγωνίες του πολίτη. Στην πολιτική του φαρέτρα κρατά το εναλλακτικό κυβερνητικό του πρόγραμμά, τη δημοκρατική του συνείδηση και λειτουργία, τη συμμετοχή του στα κοινωνικά κινήματα. Πάνω από όλα όμως ξεχώρισε καθώς κατάφερε να γίνει κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζει. Δεν έδειξε να εκπλήσσεται από την ανθρωπιστική κρίση του κέντρου της Αθήνας καθώς τα μέλη και τα στελέχη του ζουν και περπατούν σε αυτή, τη γνωρίζουν. Δεν έμεινε εμβρόντητος μπροστά στο θυμό και την απόγνωση των ανέργων καθώς οι άνθρωποι που τον στηρίζουν έχουν χτυπηθεί οι ίδιοι από αυτή. Δεν τον φοβίζει η κοινωνική διαμαρτυρία και τα κινήματα αγανάκτησης καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και υποστηρικτή τους. Η κρίση δεν αποτελεί ένα θεωρητικό ζήτημα για τα μέλη του, την βιώνουν οι ίδιοι και έχουν δουλέψει καλά τις απαντήσεις τους. Έχει στη φαρέτρα του συγκροτημένη και ολοκληρωμένη απάντηση στα προβλήματα της κρίσης. Οι προτάσεις του είναι ανθρωποκεντρικές και φιλολαϊκές ενώ παράλληλα θέτουν σε αμφισβήτηση το κυρίαρχο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης και διακυβέρνησης που οδήγησε την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στη φτωχοποίηση και τη δραματική πτώση του βιοτικού του επιπέδου.
«Το σύστημα φοβάται, εμείς όχι! Εάν όχι τώρα πότε; εάν όχι εμείς ποιοι;» διαμηνύουν, μένει να αποδειχτεί το εάν θα καταφέρει.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012


Μετεκλογική δήλωση της υποψήφιας βουλευτίνας Θεσπρωτίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αστυρόπης Τσακίρη

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Η εμπιστοσύνη τους με τιμά και μου δημιουργεί ευθύνες, όπως σε όλους μας. Τους καλώ να μην πιστεύουν στα κανάλια και τις εφημερίδες ότι "Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ" που δεν συνεργάζεται με κανέναν.
Την Πέμπτη 10/5 στους Φιλιάτες με τον  συνυποψήφιό μου βουλευτή  Δ. Τσότση μοιράσαμε το μετεκλογικό μας μήνυμα ευχαριστίας προς τους Θεσπρωτούς,  λέγοντας πως εμείς συνεχίζουμε αντιμνημονιακά παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να μας μπλέξουν και να συναινέσουμε με τις καταστροφικές πολιτικές τους. 
Το ίδιο κάναμε το πρωί του Σαββάτου 12/5  και στην Παραμυθιά λέγοντας στους πολίτες πως εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά των μνημονίων και της συνεχιζόμενης πολιτικής λιτότητας παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να μας συκοφαντήσουν πως δεν συνεργαζόμαστε.
 Εξηγήσαμε στον κόσμο πως δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε σε λύσεις που αντί να μας βγάζουν από την κρίση, οδηγούν τον  υπερήφανο λαό μας σε νέα εξαθλίωση από τις περικοπές, την ακρίβεια και τα χαράτσια.

Ηγουμενίτσα 13/5/2012

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Όλοι την Κυριακή 13/5 ώρα 11:00 στο "Πάνθεον"


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
        
H Εκλογική Επιτροπή Θεσπρωτίας σας καλεί σε πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου και ώρα 11:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Πάνθεον».
Συγκεκριμένα η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας θα κάνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Επίσης θα γίνει και ενημέρωση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις από τους Λίτσα Κιτσαντά και Κώστα Μαρματάκη που είναι μέλη της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχουν κληθεί και εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ που μπορούν να θέσουν ερωτήσεις τόσο για τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όσο και για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Θεσπρωτία κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου. 

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Συνεχίζουμε αντιμνημονιακά μαζί με τον κόσμο

Η εμπιστοσύνη και οι ψήφοι που μας έδωσαν οι πολίτες του νομού μας μας δημιουργούν ευθύνες. Δεν πρέπει την όποια επαφή αποκτήσαμε με όλον αυτό τον κόσμο που μας τίμησε να την διακόψουμε. Όλος αυτός ο κόσμος που βομβαρδίζεται απ' το πρωί ως το βράδυ από κανάλια και εφημερίδες ότι "Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ" περιμένει ενημέρωση για τις εξελίξεις που τρέχουν.
Την Πέμπτη 10/5 στους Φιλιάτες με τους υποψήφιούς μας βουλευτές  Δ. Τσότση και Πόπη Τσακίρη μοιράσαμε το μετεκλογικό μύνημα ευχαριστίας λέγοντας πως εμείς συνεχίζουμε αντιμνημονιακά παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να μας μπλέξουν και να συναινέσουμε με τις καταστροφικές πολιτικές τους. 
Το Σάββατο 12/5 το πρωί ώρα 11:00 με την υποψήφιά μας βουλευτή  Πόπη Τσακίρη μοιράσαμε το μετεκλογικό μύνημα ευχαριστίας και στην Παραμυθιά λέγοντας στον κόσμο πως εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά των μνημονίων και της συνεχιζόμενης λιτότητας παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να μας συκοφαντήσουν πως δεν συνεργαζόμαστε και πως δεν προτείνουμε λύσεις. 

Τη Κυριακή  πρωί, όλοι στο "ΠΑΝΘΕΟΝ" , όπου θα κάνουμε συνέλευση με την παρουσία του Κώστα του Μαρματάκη (και ίσως και της Λ. Κιτσαντά ) από την Π.Σ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος πανελλαδικά και τοπικά και να συζητήσουμε τις όποιες πολιτικές εξελίξεις θα έχουμε.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μετεκλογικό μύνημα στους Θεσπρωτούς


Εκλογική Επιτροπή Θεσπρωτίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκλογική Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέλει να ευχαριστήσει τους  ψηφοφόρους του νομού μας που επέλεξαν να στηρίξουν το  ψηφοδέλτιό μας. Εκείνους  που επέλεξαν να μας τιμήσουν σταυροδοτώντας  κάποια ή κάποιον από τους υποψηφίους μας αλλά κι αυτούς που επέλεξαν να μας ψηφίσουν χωρίς να βάλουν σταυρό προτίμησης.
Επίσης ευχαριστούμε τους δεκάδες φίλους και φίλες, συντρόφους και συντρόφισσες, που συναντήθηκαν μαζί μας στις προεκλογικές μας δράσεις εκτιμώντας τον έντιμο αγώνα μας. Ευχαριστούμε και αυτούς που δεν μας ψήφισαν, αλλά μας ενεθάρρυναν να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων τους. Τους ακούσαμε να μας λένε όλοι: έμποροι, άνεργοι, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαίοι, ένστολοι συμπολίτες μας, πως δεν πάει άλλο πια με τις πολιτικές που επιβάλουν οι τραπεζίτες και η κ. Μέρκελ.
Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους και τους υποψηφίους των υπόλοιπων παρατάξεων καθώς και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που συνέβαλαν με  πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης στη διαμόρφωση ενός ήπιου πολιτικού κλίματος χωρίς εντάσεις και ακρότητες, όπως επέβαλε ο μεγάλος νικητής των εκλογών : ο κυρίαρχος λαός μας.
Είναι φανερό ότι το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής, που έδωσαν οι κάλπες, δημιουργεί τεράστιες προκλήσεις και ευθύνες σε εμάς. Παράλληλα όμως είναι και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και αποφασιστικότητας του κόσμου της εργασίας για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τα συμφέροντα των τοκογλύφων και των τραπεζιτών. Ο λαός τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην τρομοκρατία των ΜΜΕ και των μνημονιακών δυνάμεων και να δώσει ισχυρή δύναμη στην πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για αντιμνημονιακή αντινεοφιλελεύθερη κυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθούμε και μετεκλογικά με τόλμη, αποφασιστικότητα και ευθύνη, με παράλληλη ανασυγκρότηση και φρεσκάρισμα των δυνάμεών μας τοπικά και πανελλαδικά με στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης λαϊκής δημοκρατικής παράταξης.
Συγχαίρουμε τον σ. Χρήστο Μαντά για την εκλογή του ως βουλευτή Ιωαννίνων, την σ. Όλγα Γεροβασίλη για την εκλογή της ως βουλευτή Άρτας και τον σ. Στέφανο Σαμοΐλη για την εκλογή του ως βουλευτή Κέρκυρας στο νέο Κοινοβούλιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα δίνουμε από καλύτερες θέσεις τη μάχη για ν’ αλλάξει σελίδα  η περιοχή μας, η Ήπειρος και όλη η Ελλάδα.         
                                                        ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 9/5/2012

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Κεντρική Συγκέντρωση - Περιοδείες 3-4/5

H υποψήφια βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Θεσπρωτία ΠόπηΤσακίρη
H κεντρική ανοιχτή πολιτική προεκλογική μας συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου και ώρα 20:00, στην Πλατεία Δημαρχείου. Μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και η Όλγα Αθανίτη, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η μεγαλύτερη  ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε στον Νομό μας την τρέχουσα προεκλογική περίοδο. Δείτε τα παρακάτω video :

Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Θεσπρωτία Δημήτρης Τσότσης

Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Θεσπρωτία Μάριος Κάτσης

H κεντρική ομιλήτρια μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Αθανίτη
Ο κόσμος στη Πλατεία Δημαρχείου λίγο πριν τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Ο κόσμος στη Πλατεία Δημαρχείου κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


 
Ηγουμενίτσα: Κείμενο που εκφωνήθηκε στο άνοιγμα της συγκέντρωσης της 4/5

Πλησιάζουμε σε μια εκλογική αναμέτρηση, την οποία κάποιοι  προσπάθησαν να την εμποδίσουν αλλά δεν τα κατάφεραν κάτω από το βάρος των κοινωνικών αγώνων, που φανέρωσαν την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών στα μνημόνια και τις πολιτικές των χωρίς όριο περικοπών. Αισιοδοξούμε ότι θα αποτύχουν και στην άλλη βασική τους επιδίωξη: να καλλιεργήσουν το φόβο και να εκβιάσουν τους πολίτες. Η επικοινωνία με τους κατοίκους του νομού μας εδραιώνει την πεποίθησή μας ότι το μήνυμα της κάλπης θα είναι μια μεγάλη ανατροπή, ένα ηχηρό χαστούκι στο δικομματισμό. Οι πολίτες είναι ενημερωμένοι και κανείς δεν μπορεί να καλλιεργήσει το φόβο και να τους εκβιάσει. Τους ακούσαμε να μας λένε όλοι : έμποροι, αγρότες, άνεργοι, υπάλληλοι, αστυνομικοί, νεολαίοι πως δεν πάει άλλο πια με τις πολιτικές που επιβάλουν οι τραπεζίτες και η κ. Μέρκελ.
Απευθυνόμαστε στο λαό της Θεσπρωτίας, δεν κρυβόμαστε σε κλειστές αίθουσες φρουρούμενοι, κοιτάμε στα μάτια τους κατοίκους της πόλης με τα κλειστά μαγαζιά και τις κοινωνικές ή δημόσιες υπηρεσίες και μονάδες  υγείας & παιδείας που κλείνουν, συγχωνεύονται ή είναι προς ιδιωτικοποίηση (όπως το Λιμάνι η παράκτια ζώνη, το ΤΕΙ και το ΤΕΠ της Ηγουμενίτσας, το Νοσοκομείο Φιλιατών η Εγνατία και η Δωδώνη) κοιτάμε στα μάτια τους κατοίκους του κάμπου που μαραζώνει (με την Δωδώνη και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών να καταρρέουν) και της εγκαταλελειμμένης υπαίθρου (με τις ανοιχτές περιβαλλοντικές πληγές στον Καλαμά και στο ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι) και ζητούμε απ’ αυτούς να μας εμπιστευτούν και να μας βοηθήσουν να γκρεμίσουμε τα μνημόνια και τις πολιτικές της συνεχιζόμενης λιτότητας και των περικοπών.


Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής υποψηφίους βουλευτές του νομού, πραγματοποίησαν το διήμερο Πέμπτης 3 και Παρασκευής 4 Μάη τις παρακάτω περιοδείες σε χωριά, περιοχές της Πόλης της Ηγουμενίτσας και τόπους εργασίας:

Πέμπτη πρωί.
α) ΕΛΤΑ, Λιμάνι, Λιμεναρχείο, Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας 

β) ΟΑΕΔ
γ) Αγορά Φιλιατών

Πέμπτη απόγευμα: Αγορά της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή πρωί
α) Επίσκεψη στον Φορέα διαχείρισης στενών και εκβολών ποταμών 
Καλαμά και Αχέροντα και στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας
β) Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας (10:00 συνάντηση – συζήτηση με Λιμενάρχη   και εκπροσώπους του Σωματείου Λιμενικών)
γ) Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (11:00 συνάντηση – συζήτηση με Διευθύνοντα Σύμβουλο και εκπροσώπους εργαζομένων)
δ) Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας
ε) Επίσκεψη στην αγορά της πόλης . Συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου. Επίσκεψη σε κοινωνικό παντοπωλείο Ευαγγελίστριας.

Παρασκευή απόγευμα.
ώρα 17:30 Συνέντευξη Τύπου
ώρα 19:00 Επίσκεψη σε Αρχαιολογικό Μουσείο και ΤΕΙ Ηγουμενίτσας
ώρα 20:00 Κεντρική πολιτική προεκλογική συγκέντρωση,  στην πλατεία Δημαρχείου

Μετά την εκδήλωση θα συναντηθούμε με φίλους και φίλες του ΣΥΡΙΖΑ στο καφε-εστιατόριο "Κεντρικό" στο Δρέπανο.


Από την υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Δήλωση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-EKM Αλέξη Τσίπρα για την Θεσπρωτία


Μετά τη μαζικότατη συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και τους υποψήφιους βουλευτές μας. Εκ νέου, συζητήσαμε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι   κάτοικοι του ακριτικού νομού μας. Ενός νομού που μαστίζεται, από πολλά ιδιαίτερα και σοβαρά τοπικά  προβλήματα. Προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και ενταθεί εξ αιτίας των πολιτικών του μνημονίου.
Μεταξύ αυτών συζητήσαμε:
·        Για τη διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση – εκποίηση του Λιμένος Ηγουμενίτσας, με την τεράστια  παράκτια ζώνη του (που περιλαμβάνει όλα τα παράλια του Νομού).
·        Για τη συνεχιζόμενη μόλυνση του ποταμού Καλαμά.
·        Για την υποδοχή από τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου των απορριμμάτων του Νομού Θεσπρωτίας και των Δήμων Πάργας και Πρέβεζας, που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα της λεκάνης, μιας παραδοσιακά γεωργοκτηνοτροφικής περιοχής που δεν έχει πια δημόσια σφαγεία.
·        Για τη διαφαινόμενη απορρόφηση του Νοσοκομείου Φιλιατών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.
·        Για την πιθανή απορρόφηση του Παραρτήματος των ΤΕΙ από το Παράρτημα της Άρτας.
·        Ιδιαίτερα μας απασχόλησαν οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις δημόσιων υπηρεσιών και αστυνομικών σταθμών σε μια περιοχή της μεθορίου όπου που τα σύνορα της από σημείο συνάντησης  πολιτισμών, έχουν πλέον μετατραπεί σε σημείο παραεμπορίου και λαθραίας διακίνησης. Σύμφωνα με στοιχεία που ανέφεραν στους υποψήφιούς μας οι συνοριακοί φύλακες στη Σαγιάδα, το 80% των κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών που κατάσχονται πανελλαδικά, είναι στην Ήπειρο και από αυτά το 70% είναι στη Θεσπρωτία.
Όλα όσα προανέφερα δημιουργούν ένα ζοφερό σκηνικό  στη φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδος και αναγκάζουν πολλούς από εσάς τους κατοίκους της περιοχής να φεύγετε από τον τόπο σας.  Ο ορίζοντας μοιάζει να στενεύει για τους τελειόφοιτους μαθητές του λυκείου, οι νέοι δεν έχουν δουλειά, οι μεγαλύτεροι δεν βλέπουν καμία προοπτική, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  κλείνουν, ο τομέας των ιχθυοκαλλιεργειών υπονομεύεται …
Για όλους αυτούς του λόγους και για ακόμα περισσότερους, καλώ εσάς, τους κατοίκους της ακριτικής Θεσπρωτίας να εμπιστευτείτε τους υποψηφίους μας και να στηρίξετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Σας καλώ να στρατευθείτε μαζί μας στον αγώνα για να αναχαιτίσουμε όλοι και όλες μαζί την καταστροφική πολιτική των μνημονίων.
Σας ζητάμε να μας εμπιστευτείτε. Χωρίς προκαταλήψεις. Ανεξάρτητα από την ψήφο σας στο παρελθόν. Με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον σας και το συμφέρον του τόπου.
Να συσπειρωθείτε στην ιδρυτική πράξη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας της Αριστεράς, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ: στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, στην ακύρωση του Μνημονίου και στην ισχυρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου 30/4/2012 - Περιοδείες διημέρου

Από την υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας μίλησε την Δευτέρα 30/4 στην κεντρική πλατεία στα Γιάννενα. Η συγκέντρωση ήταν σε παλμό και συμμετοχή κόσμου η μεγαλύτερη κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, καθώς την παρακολούθησαν πάνω από 1700 άτομα. Μετά την συγκέντρωση κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας  και οι υποψήφιοι βουλευτές είχαν συνάντηση μαζί του και του έθεσαν τις αγωνίες και προβληματισμούς των κατοίκων του ακριτικού νομού μας, που πλήττεται ιδιαίτερα από τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας των περικοπων και των μνημονίων. 

Πολλές φωτογραφίες από τη συγκέντρωση της 30/4 στα Γιάννενα μπορείτε να βρείτε στο λογαριασμό στο picasa του υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων Χρ. Μαντά. Μπορείτε να κατεβάσετε όποιες θέλετε πατώντας πρώτα στη φωτογραφία και μετά στο action (ή ενέργεια ίσως) και download photo.https://picasaweb.google.com/104734544704999924259/30412?authkey=Gv1sRgCNOQnIOvj9a24AE


H Εκλογική Επιτροπή Θεσπρωτίας σας καλεί στην κεντρική της πολιτική προεκλογική συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαΐου και ώρα 20:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Πάνθεον». Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και η Όλγα Αθανίτη, μέλος της Κεντρικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη συγκέντρωση οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας σας καλούν να συνεχίσετε μαζί τους την βραδιά στο εστιατόριο «Κεντρικό» στο Δρέπανο.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

Το πρωί της 1ης Μάη, οι υποψήφιοι, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν  το παρόν τους στην κινητοποίηση της εργατικής πρωτομαγιάς.  Tο απόγευμα, κλιμάκιο της παράταξης με επικεφαλής υποψηφίους βουλευτές θα περιοδεύσει σε Πλαταριά, Σκορπιώνα, Φασκομηλιά και θα συζητήσει με τους πολίτες. Ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Τσότσης θα περιοδεύσει στα χωριά της Μοργκάνας Φιλιατών.

Την Τετάρτη το πρωί, κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με επικεφαλής υποψηφίους βουλευτές θα επισκεφθούν υπηρεσίες της Ηγουμενίτσας.
Την Τετάρτη το απόγευμα, κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με επικεφαλής υποψηφίους βουλευτές θα περιοδεύσουν στη Νέα Σελεύκεια και σε χωριά της ΔΕ Παραποτάμου.



ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012 : ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ



H φετινή Πρωτομαγιά είναι ευκαιρία να θυμηθούμε πως ό,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, το κέρδισαν δίνοντας ενωμένοι σκληρούς αγώνες. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τα μνημόνια και η νέα δανειακή σύμβαση είναι τα εργαλεία μιάς σκληρής επίθεσης των καπιταλιστών σε κάθε εργασιακό δικαίωμα και κατάκτηση. Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, εξασφαλίζοντας συνεχώς χρήματα για τους τοκογλύφους δανειστές και τους τραπεζίτες, με προοπτική το χρέος το 2020 να είναι όσο ήταν και το 2009, πριν την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό της τρόικας.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση και απέναντι στην παράδοση των όπλων από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που πρόσκεινται στις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, η Πρωτομαγιά του 2012 είναι μια ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων, που δύο χρόνια τώρα δίνει ο λαός μας ενάντια στα μνημόνια και τους πολιτικούς τους εκφραστές. Ακόμη και αν είναι λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, οι κινητοποιήσεις της πρωτομαγιάς χρειάζεται να στείλουν ένα σαφές και δυνατό μήνυμα. Ο ταξικός αγώνας συνεχίζεται και το δυναμικό που μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς είναι υπαρκτό. Θα μας βρουν μπροστά τους στους δρόμους, με τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις μας. Θα μας βρουν μπροστά τους και στις κάλπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να εκφράσει πολιτικά τον κινηματικό πλούτο του κόσμου της εργασίας με ανοιχτό το βλέμμα στο μέλλον, για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και εκμετάλλευση, για το σοσιαλισμό.