ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΠΣΚ ΣΥΡΙΖΑ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ



Ο χρόνος για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, το πρώτο, αποφασιστικό βήμα για τη μετάβαση από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών σε ενιαίο κόμμα, μετρά πια αντίστροφα. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 30/11 έως και την Κυριακή 2/12, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Στην Ηγουμενίτσα, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αντιπροσώπων θα γίνεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάργης & Κρήτης 3 1oς όροφος, τηλέφωνο: 2665022500, την Κυριακή 25/11, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.
Στην Παραμυθιά η ψηφοφορία θα γίνεται στο κατάστημα Ιωάννη Παρόλα, Βούλγαρη 8, την Κυριακή 25/11, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.
Στους Φιλιάτες στο καφενείο Βασίλη Στασιά, αριστερά από την είσοδο του ΓΝ Νοσοκομείου Φιλιατών, την Κυριακή 25/11, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.
Οι υποψηφιότητες κατατίθενται μέχρι την Παρασκευή βράδυ στις 20:00. Οι εγγραφές μελών συνεχίζονται.




Η γενική συνέλευση Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέλει να δηλώσει την αμέριστη στήριξη  και αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους συμπολίτες μας  που εργάζονται στο δημόσιο και στους ΟΤΑ της περιοχής μας. Οι συμπολίτες μας αυτοί, αντιδρούν στην επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού των αντίστοιχων υπηρεσιών μέσω των απολύσεων (ΔΕ ΙΔΑΧ) και δεν δέχονται καμία απόλυση-διάθεση καθόσον υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
Οι παραπάνω διαθεσιμότητες είναι στην ουσία  απάνθρωπες απολύσεις, που ανοίγουν το δρόμο για ακόμα περισσότερες απολύσεις εργαζόμενων στο δημόσιο και τους ΟΤΑ και για ξεπούλημα δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα. Την ώρα δε που η κυβέρνηση δρομολογεί μέσω της διαθεσιμότητας  την απόλυση τουλάχιστον 2.000 μόνιμων υπαλλήλων, αποκαλύπτεται (σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ) πως μέσα στο 2012 έχει ήδη προβεί σε 1.852 διορισμούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει δεσμευτεί πως σύντομα θα καταθέσει πρόταση νόμου για κατάργηση της εργασιακής εφεδρείας και των διαθεσιμοτήτων, που αποτελούν τους προθάλαμους απολύσεων των εργαζομένων  στο δημόσιο και στους ΟΤΑ. Αυτή η πρόταση νόμου θα αποτελεί και πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εάν συμμετέχει στο μέλλον σε κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα καταργήσει με τη στήριξη των εργαζομένων και του λαού όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους τους.
Ηγουμενίτσα 21/11/2012

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Τετάρτη 21/11/2012: ΓΣ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας


Tην Τετάρτη 21/11/2012 και ώρα 6:30μμ
στην Ηγουμενίτσα και στο ξενοδοχείο Αντζέλικα Πάλας στο Λαδοχώρι θα γίνει η 
Γενική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας.
Αρχικά θα γίνει ενημερωτική εισήγηση για την διαδικασία των εκλογών για Αντιπροσώπους προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ (30/11,1&2/12)
Οι εκλογές προτείνεται να γίνουν την Κυριακή 25/11,
 ώρες 10:00-14:00 ξεχωριστά ανά Τοπική Επιτροπή 
σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες και Παραμυθιά,
με  εφορευτική επιτροπή στην οποία 
θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες.
Στη συνέχεια από τον  Κώστα Ζαχαριάδη θα παρουσιαστεί η προτεινόμενη Διακήρυξη του νέου πολιτικού μας φορέα και θα αναλυθεί η πολιτική συγκυρία και οι θέσεις μας. 
Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις 
των παρευρισκομένων και συζήτηση. 

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σχετικά με τη λειτουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) στην Παραμυθιά



Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό
-  Οικονομικών
Θέμα: Μη πρόβλεψη λειτουργίας Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) στην Παραμυθιά

Με βάση την Υπουργική απόφαση υπ αριθμ. Δ6Α 1109388 ΕΞ 2011/2-8-2011 του Υπουργού Οικονομικών «Αναστολή λειτουργίας των Τμημάτων “Λογιστικού” των Δ.Ο.Υ. Α΄ Τάξεως και ανακαθορισμός καθ΄ ύλην αρμοδιότητος Τμημάτων και Γραφείων των Δ.Ο.Υ. Α΄ και Β΄Τάξεως», που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2187Β’ /29-11-2011, ανεστάλη η λειτουργία της ΔΟΥ Παραμυθιάς(Β) και οι αρμοδιότητές της μεταφέρθηκαν στο τμήμα ελέγχου της Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για την αναδιοργάνωση των Δ.Ο.Υ. και κατόπιν της διακήρυξη διαγωνισμού για το Έργο «ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ (Κ.Ε.Φ.)» (Κωδικός Ο.Π.Σ.: 352201) και της υλοποίησής του, το Υπουργείο Οικονομικών θα προβεί στη δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Κ.Ε.Φ.) ως το τέλος του έτους για την διευκόλυνση των φορολογούμενων στην διενέργεια των συναλλαγών τους στις περιοχές των Δ.Ο.Υ. οι οποίες συγχωνεύονται.
Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τον Δήμο Σουλίου και την πόλη της Παραμυθιάς. Να σημειωθεί πως η Δήμαρχος Σουλίου, στο με αριθμ. Πρωτ. 15894/22-11-2011 έγγραφο της προς το Υπ. Οικονομικών, για να διευκολύνει τη σύσταση ΚΕΦ στην Παραμυθιά τόνησε πως ο Δήμος διαθέτει και παραχωρεί τον χώρο στέγασης του συγκεκριμένου γραφείου και τον απαραίτητο εξοπλισμό  δωρεάν.
Ο Δήμος Σουλίου του Νομού Θεσπρωτίας, με έδρα την πόλη της Παραμυθιάς απαρτίζεται από 1 Δημοτική και 31 Τοπικές Κοινότητες και ο  πληθυσμός του, σύμφωνα  με την τελευταία απογραφή 2011 ανέρχεται στους 10.130 κατοίκους,  με σημαντική αύξηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Επειδή οι κάτοικοι της Παραμυθιάς κάνουν συνολικά 60 χιλιόμετρα και οι κάτοικοι της περιοχής του Σουλίου συνολικά 140 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν. Λόγω δε των γεωμορφολογικών ιδιαιτεροτήτων  της περιοχής ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει και δραστηριοποιείται σε ορεινές και απομακρυσμένες τοπικές κοινότητες,
Επειδή η χρηματική επιβάρυνση των κατοίκων και η απώλεια επαγγελματικού και προσωπικού χρόνου για μετακινήσεις είναι μεγάλη με δεδομένο και τον περιορισμό  στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ,
Επειδή στην περιοχή εδρεύουν πολλές αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις ή ελεύθεροι επαγγελματίες και καθημερινά προκύπτει ανάγκη για φορολογικές συνδιαλλαγές ή τακτοποιήσεις φορολογικών εκκρεμοτήτων : 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
·        Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν επιλέχθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν πιο πάνω, να λειτουργήσει Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων;
·        Με βάση τα δικαιολογημένα αιτήματα των κατοίκων σκοπεύετε να αναθεωρήσετε και να δημιουργήσετε Κ.Ε.Φ. στην περιοχή της Παραμυθιάς;

Ο ερωτών βουλευτής
Χρήστος Μαντάς

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Eπίσκεψη κλιμάκιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας και του βουλευτή Χρήστου Μαντά στην Παραμυθιά



5/11/2012
Δελτίο Τύπου
            Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας και ο βουλευτής  Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκαν την Παραμυθιά και συναντήθηκαν με πολίτες, εκπροσώπους εργαζομένων και τοπικών φορέων καθώς και τη Δήμαρχο Σουλίου, οι οποίοι τους μετάφεραν αιτήματα και προβλήματα από την καθημερινότητά τους.
Αρχικά το κλιμάκιο επισκέφθηκε το παζάρι και την αγορά της πόλης και συνομίλησε με ντόπιους έμπορους και παραγωγούς. Οι παραγωγοί ανέφεραν ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση από το αυξημένο κόστος παραγωγής απόρροια των μνημονιακών πολιτικών και των συνεχιζόμενων αυξήσεων στα τέλη άρδευσης και ηλεκτρισμού για τα χωράφιά τους. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου εξέφρασε  την απελπισία των εμπόρων που βλέπουν την πελατεία συνεχώς μειούμενη και τα λουκέτα σε αύξηση, ενώ μετέφερε αίτημα των επαγγελματιών της περιοχής, να βρεθεί τρόπος ώστε  το ταμείο τους να μην τους δηλώνει ανασφάλιστους άμεσα, δίνοντας τους λίγους μήνες περιθώριο για να του εξοφλήσουν τις συνδρομές τους.   
Στη συνέχεια το κλιμάκιο βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς και είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους και το διοικητικό Διευθυντή. Αναφέρθηκε η έλλειψη ιατρικού προσωπικού με ειδικότητες μικροβιολόγου και ακτινολόγου, και επίσης ότι και οι επισκέπτες ιατροί ειδικοτήτων έχουν σταματήσει εδώ και μερικούς μήνες να επισκέπτονται από το ΚΥ. Επίσης υπάρχει υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό και έλλειψη καθαριστριών. Το κυριότερο πρόβλημα όμως, είναι η έλλειψη ασθενοφόρου σε όλες τις βάρδιες με αποτέλεσμα αρκετές φορές επείγοντα περιστατικά που χρήζουν άμεσης διακομιδής να καθυστερούν περιμένοντας το ΕΚΑΒ.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τη Δήμαρχο και μέλη του Δ.Σ. του ακριτικού δήμου. Η δήμαρχος ανέφερε τα οικονομικά προβλήματα πού έχει ο δήμος (όπως όλοι σχεδόν οι καλλικρατικοί δήμοι στη χώρα) με την ελλιπή χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ και την ΣΑΤΑ που τον εμποδίζει να πάρει αναπτυξιακές και κοινωνικές πρωτοβουλίες.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την αποψίλωση της Παραμυθιάς από διάφορες υπηρεσίες όπως π.χ. η εφορία και τονίστηκε ότι η μεγάλη έκταση του δήμου, η μείωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ και το κακό οδικό δίκτυο δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στους κατοίκους.
Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου με βάσει και την έκθεση των επιθεωρητών Περιβάλλοντος που αναδεικνύει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του. Τέλος συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν έργα που μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, θέματα του βιοτεχνικού πάρκου και της δημιουργίας εμπορευματικού σταθμού καθώς και ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης στα οποία παρεμβαίνει ο Δήμος.
       Μετά το τέλος της συνάντησης με την Δήμαρχο ο Χρήστος Μαντάς ανέφερε: “Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στις πολιτικές που στραγγαλίζουν την ΤΑ και θα σταθούμε στο πλάι των δημοτικών αρχών που αγωνίζονται  μαζί με τους πολίτες τους για να μην καταρρεύσουν οι  απαραίτητες  υπηρεσίες, αλλά θα είμαστε και απέναντι σε κάθε είδους μεταφορά στη τσέπη των πολιτών υποχρεώσεων που και συνταγματικά ανήκουν στη πολιτεία. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προωθήσουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής που έχουν σχέση με τις κυβερνητικές αποφάσεις (π.χ. εφορία) και θα συντονίσουμε τις προσπάθειες μας σε γενικότερα ζητήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η λειτουργία των ΧΥΤΑ στην περιφέρεια, η προώθηση έργων στο ΕΣΠΑ που θα βοηθήσουν στη δημιουργία βασικών υποδομών κ.λ.π. ”.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συναντήθηκε με φορείς και κατοίκους  στην  αίθουσα Καρκαμίσι. Εκεί ο πρόεδρος του τοπικού ΤΟΕΒ ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι της περιοχής με την άρδευση και κάποιοι πολίτες εξέφρασαν την αγωνία  τους για την τωρινή οικονομική κατάσταση της χώρας μεταφέροντας τους προβληματισμούς τους για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί (αν γίνει πραγματικότητα η κυβέρνηση της αριστεράς) να την αντιμετωπίσει. Ο Χρήστος Μαντάς απάντησε πως είναι κρίσιμες οι επόμενες ημέρες προκειμένου η λαϊκή κινητοποίηση να σταματήσει την ψήφιση των καταστροφικών μέτρων. «Με δεδομένο πως τα έσοδα του κράτους από τους φόρους επαρκούν για την πληρωμή μισθών και συντάξεων, κανείς δεν μπορεί  πλέον να έχει αυταπάτες και να εκβιάζεται.  Επίσης από την περίφημη δόση των 31,5 δις που αναμένει η χώρα να λάβει από τον Ιούνιο ούτε 1 ευρώ δεν θα πάει στην πραγματική οικονομία.
Η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική από την τρικομματική συγκυβέρνηση δεν έχει κανένα αποτέλεσμα παρά να οδηγεί συνεχώς σε ύφεση την οικονομία και την κοινωνία σε εξαθλίωση. Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται. Είναι δέσμια των  ντόπιων μεγαλοϊδιοκτητών και των Ευρωπαϊκών  ελίτ. Τα μνημόνια δεν έχουν στόχο να οδηγήσουν έξω από το τούνελ της ύφεσης, αλλά να διαλύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η χώρα μας χρειάζεται άμεσα ένα φορολογικό σύστημα που να αναδιανέμει τον παραγόμενο πλούτο με κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς και ένα πρόγραμμα ανάταξης της οικονομίας μας,  με την κοινωνία όρθια. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τον λαό σε διαρκή κινητοποίηση για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και την τρικομματική κοινοπραξία. Για να ανοίξει ο δρόμος να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας.»

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Σάββατο 3/11: Επίσκεψη κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και του βουλευτή Χρήστος Μαντά στη Παραμυθιά



Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς (που έχει αναλάβει και την εκπροσώπηση της Θεσπρωτίας στο Ελληνικό κοινοβούλιο) θα επισκεφθεί την Παραμυθιά το Σάββατο 3/11.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής :
10:00-10:30 Επίσκεψη στην αγορά και το παζάρι της Παραμυθιάς
10:30-11:00 Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς
11:00-11:30 Επίσκεψη στο Δημαρχείο. Συνάντηση με τη Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του Δήμου Σουλίου.
11:30  Ενημερωτική σύσκεψη τοπικών φορέων και πολιτών πάνωστα κεντρικά και τοπικά πολιτικά ζητήματα στην αίθουσα         πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Σουλίου.