ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Θεσπρωτία: Ψηφοφορίες για αντιπροσώπους για το 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ



Σας ενημερώνουμε ότι οι ψηφοφορίες των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας, για εκλογή αντιπροσώπων προς το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο  του  νέου ενιαίου πολιτικού μας φορέα, θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 29/6 και την Κυριακή 30/6 ως εξής :
·       Στην Ηγουμενίτσα και στο γραφεία μας (Πάργης και Κρήτης 3, 1ος όροφος Ηγουμενίτσα ΤΚ 46100 τηλ. 2665022500) το Σάββατο από ώρα 19:00 μέχρι 22:00 και την Κυριακή  από ώρα 9:00 μέχρι 13:00.
·       Στους Φιλιάτες και στο καφενείο Στασιά (έναντι εισόδου ΓΝ Νοσοκομείου)  Κυριακή  από ώρα 10:00 μέχρι 13:00.  
·       Στον Δήμο Σουλίου, στην Παραμυθιά το Σάββατο από ώρα 10:00 μέχρι 13:00  και στο Γαρδίκι την Κυριακή από ώρα 10:00 μέχρι 13:00.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

22 και 23/6/2013 : Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρένα Δούρου στην Ηγουμενίτσα


Στην Ηγουμενίτσα  βρέθηκε το Σάββατο 22/6  η βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-EKM Ρένα Δουρου. Συνοδευόμενη από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-EKM  Θεσπρωτίας, επισκέφθηκε την αστυνομική διεύθυνση  όπου συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή και το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας. Ενημερώθηκαν για τα προβλήματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης που διαχειρίζεται το προσωπικό της ΑΔ Θεσπρωτίας  εν μέσω μνημονίων σε μια περιοχή που το λιμάνι, η Εγνατία  και τα σύνορα έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε ασφάλεια και δημόσια Τάξη στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.. Aναμόρφωση των κρατητηρίων  και του κτιρίου της ΑΔ που έχει ενταχθεί στα ΣΔΙΤ είναι ζητήματα που μπορεί και επιβάλλεται να επιλυθούν άμεσα..Το οικονομικό, η παλαιότητα του εξοπλισμού - κυρίως των οχημάτων και η ανασφάλεια λόγω επικείμενων αποσπάσεων προσωπικού και συγχωνεύσεων υπηρεσιών ελέω μνημονίου είναι τα κύρια προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης κατά την ΕΑΥΘ. Oσο αφορά την ασφάλεια και δημόσια τάξη στη Θεσπρωτία η μετακίνηση προσωπικού στον Έβρο είχε σαν άμεσο αποτέλεσμα να αυξηθεί η παράνομη μετανάστευση από την Αλβανία και η παράνομη διακίνηση (ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων) κατά περίπου 40%. Επίσης η καταπόνηση του προσωπικού η αύξηση περιστατικών κλοπών και κατάθλιψης των πολιτών των ακριτικών περιοχών είναι στοιχεία που δεν πρέπει να υποτιμηθούν.

Στη συνέχεια η Ρένα Δουρου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και το βράδυ μίλησε σε εκδήλωση στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα. Ανέπτυξε την πρόταση  του ΣΥΡΙΖΑ-EΚΜ για την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση. Αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στην Ελλάδα με το τέλος του success story και την επικείμενη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που μοιάζει να έχει ορίζοντα τα πολύ μέχρι τις εκλογές στην Γερμανία. . Η μαύρη οθόνη της ΕΡΤ έκανε πολύ κακή εντύπωση διεθνώς ενώ τα σχέδια για περαιτέρω συγχωνεύσεις-καταργήσεις δημόσιων οργανισμών και νοσοκομείων είναι σε εξέλιξη. Η  επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από τις οικονομικές και τραπεζικές ελίτ  επιβάλλει ετοιμότητα συμμαχίες, στρατηγική και μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή που να είναι έτοιμη να πει ΟΧΙ στις πολιτικές που επιβάλλει η Γερμανία και η κ. Μέρκελ.

            Η καταστροφική συνταγή των μνημονίων είναι αδιέξοδη και όσο πιο γρήγορα φύγουν από την εξουσία αυτοί που την εφαρμόζουν τόσο καλύτερα για το λαό μας. Μια κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της αριστεράς θα καταργήσει το μνημόνιο και θα επιχειρήσει μια αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με στόχο την διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους. Πρέπει να σταματήσει άμεσα η ανθρωπιστική κρίση και να διασφαλιστεί επάρκεια σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Κατόπιν πρέπει να επανεκκινήσει η οικονομία και η παραγωγική διαδικασία ώστε να προκύψουν θέσεις εργασίας, και να σταματήσει η ανεργία. Άμεσα θα επανέλθουν οι κατώτατοι μισθοί στα επίπεδα πριν το μνημόνιο ώστε να αποκτήσει ο κόσμος στοιχειώδη αγοραστική δύναμη και ελπίδα. Πρέπει στη συνέχεια να εξασφαλιστούν οι στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες σε υγεία και παιδεία με πόρους που θα προκύψουν από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με περιουσιολόγιο και πάταξη της φοροδιαφυγής και παράλληλο κτύπημα της παραοικονομίας. Κατόπιν θα εφαρμοστεί το σχέδιο  ανασυγκρότησης της οικονομίας της χώρας με περίοδο χάριτος, ρήτρα ανάπτυξης  και moratorium όσον αφορά τα τοκοχρεωλύσια.
            Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε τέλος στο σημαντικό ρόλο που θα παίξει η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και του συντάγματος που μετά τα γεγονότα στην ΕΡΤ γίνεται ακόμα περισσότερο επιτακτική.

Δηλώσεις της Ρένας Δούρου (συντονίστρια ΕΚΚΕ εξωτερικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) 
σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ στην Ηγουμενίτσα :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KDMnGfNtziY

Την Κυριακή 23/6 η Ρένα Δούρου και ο Γιώργος Σαπουνάς, μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παρουσίασαν στην συνέλευση της ΤΕ Ηγουμενίτσας (που έγινε στο ξενοδοχείο Αngelika Palace) τις θέσεις και το σχέδιο καταστατικού για το επικείμενο  ιδρυτικό συνέδριο ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.  

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ηγουμενίτσα 22/6 : Όλοι στην Πλατεία Δημαρχείου



Tο Σάββατο 22/6 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα. Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για έξοδο από την κρίση, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ και βουλευτής B’ Αθήνας Ρένα Δούρου.  Προηγουμένως κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας και η Ρένα Δούρου θα επισκεφθούν την Αστυνομική Διεύθυνση και το τελωνείο και θα ενημερωθούν από τους εργαζόμενους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς για τα ζητήματα  που διαχειρίζονται και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στις 19:00 θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο  ξενοδοχείο Angelika Palace.


Oι προσυνεδριακές συνελεύσεις των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας, όπου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι θέσεις,  το    σχέδιο καταστατικού και τα κείμενα συμβολής για το  νέο ενιαίο πολιτικό φορέα, θα πραγματοποιηθούν την Κυpιακή 23/6. Πιο συγκεκριμένα :
·       Στην Ηγουμενίτσα και στο ξενοδοχείο Angelika Palace ώρα 10:00 με εισηγήτρια το μέλος της ΚΕ και βουλευτή B’ Αθήνας Ρένα Δούρου.
·       Στους Φιλιάτες και στην επάνω πλατεία  Φιλιατών ώρα 20:00, με εισηγητή το μέλος της ΚΕ και βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα.  
·   Στον Δήμο Σουλίου και στο πρώην Δημαρχείο Γαρδικίου  ώρα 20:00 με εισηγήτρια το μέλος της ΚΕ Ευαγγελία Κιτσαντά.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Αλ Τσίπρας : Δευτέρα 17/6 ώρα 20:00 στο Σύνταγμα


O Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η πραξικοπηματική κίνηση της κυβέρνησης να ανακοινώσει την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της χώρας μέσω ενός συκοφαντικού και χυδαίου διαγγέλματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, αποτελεί την πιο νοσηρή εκδοχή μιας δημοκρατίας υπό κατάρρευση.

Η διακυβέρνηση της χώρας μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, η απόλυτη υποταγή στις επιταγές της τρόικας, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, οι επιστρατεύσεις και οι χιλιάδες απολύσεις των εργαζομένων, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η διάλυση της δημόσιας υγείας, οι χρυσές καταστροφικές «επενδύσεις», οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, η ασύστολη χρήση χημικών και ασφυξιογόνων και η αστυνομική βία σε βάρος διαδηλωτών και τέλος, η απόπειρα φίμωσης της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν το πιο απαίσιο πρόσωπο της εξουσίας που θέλει τους πολίτες παθητικούς υπηκόους, συνένοχους στο έγκλημα εκποίησης της χώρας, χωρίς φωνή και ακηδεμόνευτη ενημέρωση.

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων, το σταθμό που εκπέμπει εδώ και τόσες δεκαετίες, δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να κλείσουμε τα μικρόφωνα. Συνεχίζουμε να εκπέμπουμε ελεύθερα, από τους 106,1fm καθημερινά, ανοίγοντας τα μικρόφωνα στους πολίτες. Αυτή η πράξη άρνησης δεν συνιστά απλώς μία ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας και εργασιακής αυτοάμυνας απέναντι στην κρατική επιθετικότητα. Αποτελεί, κυρίως, μία ελάχιστη υποχρέωση προς όλους τους πολίτες της χώρας και στο δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό πρόγραμμα και ενημέρωση από ένα δημόσιο μέσο που πρέπει να ανήκει σε όλο τον λαό.
Ο περιφερειακός σταθμός των Ιωαννίνων είναι η φωνή της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας που φτάνει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ηπείρου. Εκπέμπει την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό, με τους εργαζόμενούς του να στηρίζουν τη λειτουργία του, στις καλές και τις κακές εποχές, κόντρα σε όλες τις δυσκολίες και τις ελλείψεις, υπερβαίνοντας εαυτούς. Θέλουμε να παραμείνει ζωντανός, να συνεχίζει να υπηρετεί το ρόλο του ως περιφερειακό, δημόσιο μέσο.
Καλούμε την κοινωνία σε εγρήγορση κα συμπόρευση για την προάσπιση της δημόσιας ραδιοφωνίας – τηλεόρασης και την αποτροπή των τετελεσμένων που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση με την εφαρμογή του «δόγματος του σοκ» και στην περίπτωση της ΕΡΤ.
    
Ένα πράγμα κάνουμε ξεκάθαρο: Για μας, το δόγμα του σοκ, πέθανε. Ήρθε η ώρα της εξόδου στον καθαρό ουρανό του πολιτισμού, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Ήρθε η ώρα της αφύπνισης. Οι πολίτες, είναι ήδη στους δρόμους.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ: 106,1fm-88,2fm και
από τη συχνότητα της ΝΕΤ (στο τηλεοπτικό κανάλι)
Η ΕΡΤ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ
ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ της ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Η υποκριτική ευαισθησία της Περιφερειακής Αρχής για τη Σαγιάδα φύλλο συκής για τη συμμόρφωση με τα ιδιωτικά συμφέροντα στη θέση «Γωνιά»


Η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με θέμα την εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης πετρελαιοειδών στη θέση Γωνιά της Ηγουμενίτσας υπήρξε παραπάνω από αποκαλυπτική και για την ουσία της υπόθεσης και για την πολιτική εντιμότητα της Περιφερειακής Αρχής.
Το σίγουρο είναι ότι οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) έχουν παραδεχθεί δημόσια ότι η κατασκευή αποθηκών δεν είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του λιμανιού και ότι έχουν δεχτεί πιέσεις από ιδιωτικά συμφέροντα προκειμένου να γίνει διακίνηση πετρελαιοειδών.  Είναι προφανές ότι η επικείμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού ανοίγει το δρόμο (και την όρεξη) σε όλων των ειδών τους επενδυτές και κινδύνους.
Οι κάτοικοι και η Δημοτική Αρχή της Ηγουμενίτσας έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν και λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αποθηκών και λόγω της απώλειας κάθε δημόσιου ελέγχου στην παράκτια ζώνη και κυρίως λόγω της πιθανότητας επέκτασης των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων με άλλες δραστηριότητες (λ.χ. ασφαλτικά, εγκαταστάσεις συνδεόμενες με τις έρευνες για πετρέλαιο κλπ.).
Αυτή την ανησυχία τους την ενισχύει η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου, η οποία, ύστερα από σχετικό αίτημα του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, συνέδεσε ευθέως το συγκεκριμένο θέμα με την εγκατάσταση ασφαλτικών στη Σαγιάδα, την οποία έχει ομόφωνα απορρίψει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Και εάν είναι εύλογο να ασκούνται στον κύριο Γενικό κυβερνητικές πιέσεις για εξεύρεση «εναλλακτικής λύσης», είναι απαράδεκτο μεταξύ των πειθήνιων αποδεκτών να συμπεριλαμβάνεται η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου.
Εξίσου απαράδεκτη είναι η διαδικαστική ακροβασία, την οποία εφηύρε η πλειοψηφία προκειμένου να αποφύγει την ευθύνη να εξηγήσει τη στάση της στο λαό της Ηγουμενίτσας. Αφού αρχικά απείλησε με αποχή από την ψηφοφορία, στη συνέχεια ψήφισε εκτός θέματος, καθώς στην ημερήσια διάταξη με θέμα «Γωνιά» ψήφισε εναντίον των ασφαλτικών στη Σαγιάδα (!!), ισχυριζόμενη ότι δεν χρειάζεται άποψη του Συμβουλίου για τη «Γωνιά», επειδή υπάρχουν παλιότερες αποφάσεις άλλων οργάνων. Τις αποδέχεται όμως αυτές τις -αμφιλεγόμενες- αποφάσεις η Περιφέρεια Ηπείρου ναι ή όχι ; Η υποκριτική ευαισθησία για τη Σαγιάδα χρησιμοποιείται ως φύλλο συκής προκειμένου να συγκαλύψει το ρόλο της Περιφερειακής Αρχής και του κ. Καχριμάνη ως τροχονόμου στην κίνηση των ιδιωτικών συμφερόντων στην Ήπειρο.
Το «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» απορρίπτει τη συγκεκριμένη επιλογή στη θέση «Γωνιά», γιατί δεν συνδέεται με ένα σχέδιο ανάπτυξης και διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού αλλά με την ιδιωτικοποίηση και τη λεηλασία. Υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις ανήκουν με παλιές δικαστικές αποφάσεις στην ιδιοκτησία του Δήμου Ηγουμενίτσας και όχι στον ΟΛΗΓ, δηλαδή στους ορεγόμενους ιδιώτες επενδυτές. Τέλος θεωρεί αποπροσανατολισμό να επεκταθεί στην ούτως ή άλλως δεδομένη αντίθεση της παράταξης στην εγκατάσταση ασφαλτικών στη Σαγιάδα.  
                                                                    Γιάννης Παπαδημητρίου
                                                                   Περιφερειακός Σύμβουλος      
                                                                                                            3-6-2013