ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Επίσκεψη εμπλεκομένων φορέων για τον έλεγχο των υπολειπόμενων έργων στη Β΄ φάση του λιμανιού Ηγουμενίτσας

      Κλιμάκιο ελεγκτών από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, επισκέφτηκε τον Ο.Λ.ΗΓ έπειτα από πρόσκληση του Βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση, ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την πορεία των έργων και τα όποια προβλήματα και καθυστερήσεις υπάρχουν.
Το ταμείο συνοχής που συγχρηματοδοτεί τα έργα στον λιμένα, έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των υπολειπόμενων έργων της Β΄ φάσης την 30-09-2015, ώστε να καταστεί λειτουργική.
Εν όψει των ασφυκτικών καταληκτικών ημερομηνιών που τέθηκαν, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Ο.Λ.ΗΓ με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων για την έγκαιρη παράδοση των πολύπαθων έργων.
Συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο δράσης ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία και να υλοποιηθεί ο στόχος της λειτουργίας της Β΄ φάσης που αποτελεί πάγιο αίτημα των πολιτών και διακηρυγμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος:
·        Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης
·        Κλιμάκιο από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Παρακολούθησης Ταμείου Συνοχής
·        Εκπρόσωποι της ΕΥΔΕ/ΚΣΣΕ
·        Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΗΓ
·        Η διοίκηση του Ο.Λ.ΗΓ
·        Εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας ΕΛΤΕΡ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Eπίσκεψη του βουλευτή Μάριου Κάτση στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς για στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης


Το Κέντρο Υγείας της Παραμυθιάς επισκέφθηκε την Τρίτη 14/04 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και συναντήθηκε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Κ.Υ. συνομίλησε με τους εργαζομένους και τους ασθενείς και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που παρέχονται.
Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς, τόνισαν την ανάγκη να στηριχθούν οι πρωτοβάθμιες δομές Υγείας και έκαναν λόγω για υποβάθμιση που επέφεραν οι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις στον κλάδο. Ιεράρχησαν ψηλά στα αιτήματα την ανάγκη αντιμετώπισης προβλημάτων που σχετίζονται με το πλαίσιο  χρηματοδότησης για αναλώσιμα και φάρμακα. Ζήτησαν ενίσχυση του προσωπικού  για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Κέντρου Υγείας και εξέθεσαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της συγχώνευσης των  υγειονομικών οργανισμών. Τέλος αναφέρθηκαν σε διοικητικές στρεβλώσεις που σχετίζονται με τις εφημερίες του ιατρικού προσωπικού και την διακομιδή των ασθενών στα Νοσοκομεία Φιλιατών και Ιωαννίνων.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας επιβεβαίωσε την στήριξή του στο πολύ σημαντικό έργο των πρωτοβάθμιων δομών υγείας και αναγνώρισε τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει το ανθρώπινο δυναμικό του Κ.Υ. Παραμυθιάς. Στη συνέχεια ανέλυσε τις πρωτοβουλίες και τις κατευθύνσεις  της κυβέρνησης  στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.
Στις άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που έχουν ήδη ξεκινήσει, είναι η αλλαγή του θεσμικού και νομικού πλαισίου για ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των ανασφαλίστων στο σύστημα περίθαλψης, η πλήρης και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, το ηλεκτρονικό σύστημα καταπολέμησης της διαφθοράς στις προμήθειες και η απλούστευση των διαδικασιών.
Τέλος ο κ. Κάτσης ζήτησε την συνδρομή των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας για την υπόδειξη  των αναγκών σε εξειδικευμένο προσωπικό, με σκοπό την βέλτιστη στελέχωση του οργανισμού στα πλαίσια των νέων προσλήψεων που ανακοινώθηκαν  στην Υγεία, για τις οποίες η Θεσπρωτία έχει ανακηρυχθεί , μεταξύ άλλων, ως νομός προτεραιότητας και άμεσης ανάγκης. 

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Απάντηση Μ. Κάτση στην επιστολή του Β. Γιόγιακα για συνεργασία.

Η θεσμική σχέση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης τόσο στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, όσο και τοπικά, είναι απόλυτα σεβαστή και  χρήσιμη στα πλαίσια της εποικοδομητικής κριτικής και του κυβερνητικού ελέγχου, με γνώμονα πάντα το κοινωνικό συμφέρον και μακριά από μικροπολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Η συνεννόηση και ο δημόσιος διάλογος  με όλους τους θεσμούς και τους φορείς της Θεσπρωτίας για όλα τα ζητήματα, είναι για εμάς αυτονόητη και συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας. 
Τα προβλήματα και οι παθογένειες που ταλανίζουν τον τόπο μας, δυστυχώς είναι πολλά. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι τα προβλήματα δε δημιουργήθηκαν χθες, ούτε εμφανίστηκαν από το πουθενά. Είναι αποτέλεσμα των κεντρικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν δεκαετίες τώρα και οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο τα χρόνια των μνημονίων. Αυτές οι πολιτικές, προφανώς είχαν αντίκτυπο και στον νομό μας, τη Θεσπρωτία. Οδήγησαν στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, στους χιλιάδες νέους ανέργους και στην καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας και αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες στις 25 του Γενάρη.
Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στο πλευρό της, δίνει μια σκληρή μάχη, εντός και εκτός της χώρας, για τη μετάβαση από τα μνημόνια της λιτότητας στην περίοδο της κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, της αποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας.
Χαιρετίζω την ειλικρινή διάθεση  του  συναδέλφου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλειου Γιόγιακα να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης  που ήδη φέρνει αποτελέσματα. Ελπίζω στην έμπρακτη συνδρομή του, τόσο στην διαβούλευση τοπικά όσο και στο νομοθετικό έργο που επίκειται  για την αποκατάσταση των αδικιών και των στρεβλώσεων του τόπου μας.

                                                                                                                Μάριος Κάτσης
Βουλευτής Θεσρπωτίας

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

O πρωθυπουργός Α. Τσίπρας για την Υγεία

Δελτίο Τύπου
02-04-2015
Ο  πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Υπουργείο Υγείας σε μια κίνηση όχι μόνο ισχυρού συμβολισμού αλλά και ουσίας.  Αφού ενημερώθηκε από την πολιτική του ηγεσία, τόνισε ότι η Υγεία αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή κυβέρνηση.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρωθυπουργός στο νομό μας, τη Θεσπρωτία, σε συνέχεια των εξαγγελιών του Υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή στη σύσκεψη που είχε με πολιτικούς φορείς και υγειονομικούς παράγοντες στα Γιάννενα τις 24/03, παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριου Κάτση. Δια στόματος Αλέξη Τσίπρα εξαγγέλθηκαν 4.500 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, από τις οποίες οι 700 θα αφορούν περιοχές όπου υπάρχει άμεση ανάγκη, όπως τα νησιά του Αιγαίου, η δυτική Μακεδονία, η Θεσπρωτία και η Θράκη. Υπενθύμισε δε, ότι από εχθές, Τετάρτη, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καταργείται το εισιτήριο των 5ευρώ στα νοσοκομεία.
 Στα πλαίσια του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας  ο πρωθυπουργός ανέλυσε τους βασικούς του άξονες που περιλαμβάνουν:
 •     ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων,  στο σύστημα περίθαλψης, σε διαγνωστικές εξετάσεις και εμβολιασμούς
•      πλήρη και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ
•      διάλογο για την αξιοποίηση στρατιωτικών νοσοκομείων στο δημόσιο σύστημα υγείας
•      αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του ΕΟΦ
•      κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων στην Υγεία
•      ενίσχυση των ΜΕΘ
•      δημιουργία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου για κάθε ασθενή
•      ηλεκτρονικό σύστημα καταπολέμησης της διαφθοράς.
  Η  μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε ώστε να αντιμετωπιστεί η κοινωνική αδικία συνεχίζεται. Οι επιλογές που έγιναν στο χώρο της Υγείας τα προηγούμενα χρόνια ήταν επιλογές διάλυσης και απορρύθμισης. Απαρέγκλιτος στόχος μας είναι  η Υγεία από θύμα των μνημονίων και της εμπορευματοποίησης, να γίνει ξανά δικαίωμα για κάθε πολίτη.