ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με εργαζόμενους Νοσοκομείου Φιλιατών



Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 07/11/2016 στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, μεταξύ των εργαζομένων και κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας (Βίλλιας, Μποροδήμος, Πάντος, Παπαρούνας, Τσακίρη, Τσότσης) παρουσία του Βουλευτή Μάριου Κάτση.
 Εκ μέρους της ΝΕ ο Συντονιστής Παύλος Παπαρούνας ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για ενημέρωση και κατάθεση προβληματισμών σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου Φιλιατών. Παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, η κυβέρνηση σε τομείς κοινωνικών υπηρεσιών (υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια) δίνει άμεση προτεραιότητα. Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται από τους εργαζόμενους των αντίστοιχων δομών, οι οποίοι εξακολουθούν με αυταπάρνηση να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Στόχος της συνάντησης ήταν να κατατεθούν τα προβλήματα, να ιεραρχηθούν και με συντονισμένες ενέργειες να επιδιωχθεί η συντομότερη επίλυσή τους.
 Ο βουλευτής Μάριος Κάτσης από την πλευρά του, αναφέρθηκε τόσο στο Νοσοκομείο Φιλιατών όσο και ευρύτερα στις δομές Υγείας στη Θεσπρωτία. Στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει και στο νομό μας ώστε η Δημόσια Υγεία, που υπονομεύτηκε βάναυσα τα προηγούμενα χρόνια, να ενισχυθεί και να σταθεί στο ύψος των κοινωνικών αναγκών.
 Αναφέρθηκε στη νέα στελέχωση του Νοσοκομείου με 4 μόνιμους γιατρούς, 3 επικουρικούς, ενώ αναμένονται 3 επιπλέον θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Στην αύξηση του προϋπολογισμού κατά 650.000€ για το διάστημα 2015-2016 και στην ολοκλήρωση της μετακίνησης στην καινούργια πτέρυγα. Ειδική αναφορά έγινε στην μεταφορά της μονάδας τεχνητού νεφρού, από τα απαράδεκτα λυόμενα, σε ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο εντός του Νοσοκομείου. Παράλληλα προχώρησε η αποκατάσταση των βλαβών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (αξονικός, ακτινογραφικό, μικροβιολογικό εργαστήριο ΠΕΔΥ). Στον τομέα του ΕΚΑΒ προστέθηκαν δύο ολοκαίνουργια ασθενοφόρα, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε η ένταξη των οδηγών του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας σε πιλοτικό κοινό πρόγραμμα εργασίας με τους διασώστες του τομέα ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα να βγαίνει ένα παραπάνω πλήρωμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των περιστατικών. Τέλος τόνισε την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 Ευρώ και την καθιέρωση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφαλίστων συμπολιτών μας.
 Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις θέσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι διοικητικοί απαρίθμησαν τις ελλείψεις, τις καθυστερήσεις και τα εμπόδια στην ομαλή καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου. Τα κυριότερα έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού). Επίσης αναφέρθηκαν στην παλαιότητα των μηχανημάτων, τη λειψή τεχνική υποστήριξη, τον κακό συντονισμό στη διακομιδή των ασθενών, την έλλειψη διοικητικής υποστήριξης στις εφημερίες και τα σαββατοκύριακα, στις κατασκευαστικές ατέλειες της νέας πτέρυγας.
 Τέλος συμφωνήθηκε όσα προβλήματα δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος να συμβάλουμε όλοι να επιλυθούν άμεσα. Τα άλλα να αξιολογηθούν, να ιεραρχηθούν και να καταβάλουμε συντονισμένες προσπάθειες για την επίλυσή τους ώστε να βελτιωθούν τόσο οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες όσο και οι εργασιακές συνθήκες στο Νοσοκομείο. Θα πρέπει να είμαστε σε τακτική επικοινωνία. Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, ο δρόμος για την στήριξη και ανάπτυξη του συστήματος Υγείας είναι μακρύς και δύσκολος, όμως υπάρχει σχεδιασμός και θέληση για να το πετύχουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου